Prepersi – gotowi na wszystko: Żywność – świat bez sklepów [cały odcinek #5]

Zdobywanie i przechowywanie żywności to jedna z najważniejszych umiejętności każdego prepersa. Adolf Kudliński wie, jak przygotować żywność, aby nadawała się do spożycia nawet po kliku latach od produkcji. Sam robi weki, suszy owoce i warzywa. W swoich zbiorach ma 16-letnią kiełbasę, która smakuje tak, jakby została świeżo zrobiona. Katarzyna Mikulska z kolei jak mało kto potrafi przygotować potrawy z darów natury – od roślin, przez owady, aż po płazy. Z pospolitego zielska czy z dziwnych robaków potrafi ugotować pyszne potrawy. Krystyna Kuszewska – doktor botaniki, wykładowca na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim, jak również ekspert grupy Polish Prepers Network – wie natomiast wszystko o polskich zasobach roślin jadalnych, ziół i naturalnych leków oraz ich praktycznym wykorzystaniu. Podczas spaceru po lesie pokaże Andrzejowi Mellerowi, po jakie rośliny sięgnąć w przypadku zatrucia pokarmowego, krwotoku, kaszlu.

Dowiedz się więcej na http://www.fokus.tv
Subskrybuj nasz kanał https://www.youtube.com/user/FOKUSTVpl
Polub na Facebooku https://www.facebook.com/FokusTVpl/?fref=ts